Proiecte în derulare

1.Palette -2016- este un proiect european AAL ce se desfășoară sub managementul Dnei.Dr.Aurelia Curaj sub tutela Universității din București, și în parteneriat cu țări precum Olanda, Elveția, Slovenia și Polonia. Scopul proiectului este de a crea o platformă online pentru a menține activitatea persoanelor pensionate sau aflate în curs de pensionare. Fundația Geron este cea care găzduiește întâlnirile cu utilizatorii finali ai platformei din anul 2016.

2. Brain@Home -2016- este un proiect european AAL aflat sub tutela Universității din București și în parteneriat cu țări precum Italia și Ungaria. Este asemănător platformei Palette. Spre deosebire de acesta însă, Brain@Home se dedică în a crea o platformă online pentru a menține activă, activitatea cerebrală a vârstnicilor. Brain@Home se concentrează pe identificarea și valorizarea dexterității, memoriei sau culturii generale a persoanelor trecute de vârsta de 65 de ani. Fundația Geron este cea care găzduiește întâlnirile cu utilizatorii finali.

Proiecte anterioare

3. HUSOBO (Human Social Body) - 1998 - proiect Leonardo finanțat de Consiliul Europei, a constat într-un parteneriat cu o școala de nursing din Belgia prin care 4 studente, viitoare asistente medicale să poată desfășura un stagiu practic de 3 luni la Fundația Geron pentru a colabora cu personalul fundației în vederea punerii în practică aici a experienței benefice în ceea ce privește abordarea persoanei vârstnice la domiciliu.

4.Linie telefonică de ajutor pentru vârstnici - 1999 - prin care se putea face un inventar al solicitărilor persoanelor vârstnice in ceea ce priveste serviciile la domiciliu, Fundației Geron revenindu-i sarcina de a culege informații și de a le găsi o replasare prin implicarea altor ONG-uri cu același profil de activitate. Programul era adresat mai mult celor cu probleme sociale sau în urgențe sociale.

5 Formarea de mediatori sociali pentru comunitatea Rromă din București - 1999 - prin acest proiect Fundația Geron forma prin training on the job 10 persoane de etnie rromă pentru a deveni vectori sociali ajutând la cunoașterea nevoilor persoanelor vârstnice din societatea rromă. 

6 Transfer de „know and how” în Servicii Geriatrice - 2001 - proiect în parteneriat cu Universitatea Caledoniană din Scoția ce avea drept scop schimbul de experiență în Serviciile Geriatrice.

7 Centru de zi Alzheimer - 2000 - Proiect finanțat de OSI New York și care avea drept scop înființarea și funcționarea unui program de suport pentru memorie adresat persoanelor vârstnice cu Alzheimer.

8 SEEM (Services for Elders from Ethnic Minorities) - 2002 - servicii sociale pentru vârstnicii din minoritățile etnice - proiect în parteneriat cu Primăria orașului Leeds - UK.

Testimoniale

  • Stela Rotescu

    Stela Rotescu

    Mi-am luat cateva zile de ragaz, de reculegere si motivare si doresc s...

Contact

Adresa:
Aleea Salaj 6, Sector 5,
Bucuresti Romania

Email: fundatiageron@gmail.com
Tel./fax: +40 21 423.24.72
Mobil: +40 722.656.382